Mangler du trafik på dit site? Tjek din SEO og få flere kunder

Originak article written for Talentguiden, available here.

Vi har tidligere fortalt om, hvad en simpel og overskuelig personlig hjemmeside kan gøre for dine jobmuligheder. Når man bygger en hjemmeside, skal man dog huske, at den skal være til at finde for Google, Facebook, Twitter osv. Hvordan gør man det? Man tænker SEO (Search Engine Optimisation). SEO er en vigtig del af din hjemmeside og kan være altafgørende for hvor mange besøg den får. Her er 10 hurtig SEO tricks der kan gøre din hjemmeside mere syling:

1. Nøgleord

Først og fremmest skal du starte med at tænke over hvilke nøgleord, der er relevante for din hjemmeside. Nøgleord er de ord, som folk bruger til at finde din hjemmeside. Du kan researche på hvilke ord, der er relevante ved at taste dem ind i Google og se hvad autocomplete bringer frem. Ellers kan du besøge GOOGLE TRENDS og se hvem og hvor mange, der søger på hvad.

2. Cross-Link

Din side skal være relevant og det betyder, at den skal hænge samme som en større enhed. Det er god ide at linke de meste vigtige sider på din hjemmeside med forsiden og med andre sider på selve hjemmesiden.

3. Tjek dine URL’er

Et URL er et link der refererer til bestemte ting på en side. I stedet for at bruge de automatiske URL’er bør du indsæt din egen tekst i dem. Det ser både bedre ud og har en høj SEO værdi. F.eks. bør du omskrive denne URL:  i stedet for et URL http://www./mysite.com/?p=11 til http://www.mysite.com/photography.

4. Brug dine nøgleord i dine billeder

Billeder hjælper med at generere trafik til din hjemmeside, når folk søger efter bestemte ting. Derfor at det vigtigt, at dine billeder afspejler de nøgleord, du har valgte til din hjemmeside. Skriv fx writing-tips.jpg i stedet for D4321.jpg.

5. Link til andre hjemmesider

Det skaber relevans og etablerer dig som en autoritet indenfor visse felter når du har udgående links. Det er vigtigt at du tænker godt om hvilke hjemmesider du linker til, således at det er ikke helt tilfældigt, men faktisk noget, du kan stå indenfor.

6. Sørg for, at søgemaskinerne tilføjer din hjemmeside

Det kan nogle gange ske automatisk, men du kan sikre dig, at det er gjort ved at tryk her. På den måde er du nemlig sikker på at en søgemaskine som Google ved, at din hjemmeside eksisterer og dermed linker til den.

7. Opdater din hjemmeside ofte

En dynamisk hjemmeside har en højere SEO-værdi end en, der er statisk. Sørg for, at der hele tiden sker noget på din hjemmeside. En blog er en god måde at sikre at din hjemmeside holder sig i form.

8. Bliv linket til af andre hjemmesider

Ser du andre hjemmesider, der kan være relevante som trafikkilde til din egen, er det bare om at skrive kommentarer eller lignende på dem. Synes vedkommende på den anden side, at din side er værd at linke til, så bliver den det også.

9. Hold fast i dine URL’er

Det tager tid før din hjemmeside etablerer sig i Google’s klassificering. Hvis du hele tiden laver om på dine URL’er, starter du helt forfra, så en side, der måske havde meget trafik før, ikke længere findes og derfor bliver irrelevant. Det gælder navnet på selve hjemmesiden lige så vel som de andre sider under den.

10. Balancér skriftlig SEO med menneskelig skrivning

Det er vigtigt at du gentager nøgleord mange gange på din hjemmeside og at du bruger synonymer til dem. MEN du skal ikke skrive som en robot og dit indhold skal være originalt (dvs. at det er et no-go at kopiere tekster fra andre hjemmesider og proppe dem på din egen, som om du selv har skrevet dem). Derudover er det vigtigt, at din passion og drivkraft kommer frem i det du skriver.

Når du er færdig med at bygge din hjemmeside kan du med fordel bruge dette gratis værktøj til at se hvordan den performer i forhold til SEO.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s