Derfor er det tid til at bygge din egen hjemmeside

Original article written for Talentguiden, available here.

Disse ikoniske ord af en af modeverdens heltinder understreger, hvad der skal til for at konkurrere på arbejdsmarkedet idag. I en verden med mange imponerende CV’er, stærke profiler og gode motiverede ansøgninger, kan det være svært at gøre virksomheder opmærksomme på dine kompetencer og dermed argumentere for, hvorfor de skal vælge dig frem for andre.

Særligt i de kreative fag er det vigtigt, at din kommende arbejdsgiver kan se, hvad du kan – det er ofte ikke nok med et stykke papir, der kort beskriver, hvad du har opnået. En portefølje er ligeledes et godt redskab, der overskueliggør dine kompetencer og tidligere arbejdserfaring, men dette alene er ikke altid nok til at skille dig ud fra mængden. I stedet bør du overveje at lave en hjemmeside, til at komplimentere din portefølje.

Lav din egen hjemmeside

Engang var en hjemmeside dyr at lave og vedligeholde. Enten skulle man selv kode den i HTML og andre programmeringsformater, eller også skulle man betale sig fra, at en anden gjorde det. Men med web 2.0 er det blevet meget nemmere at bygge alle slags hjemmesider. Alle lige fra iværksættere, der har brug for nemt og hurtigt at lave en side til potentielle kunder, til selvstændige, der vil samle deres arbejdserfaring ét sted, har mulighed for at bygge hjemmesider, der ser ligeså profesionelle ud, som de store spilleres.

No skills needed

Takket være flere ydelser på nettet, kan du nemt og hurtigt bygge en hjemmeside af høj kvalitet til ingen penge uden at kunne kode selv. Jeg har samlet tre sider, der er gode at begynde med.

WordPress: En gratis platform, der er nem at bruge. Som udgangspunkt skal man bare vælge et tema (der er mange gratis) og så uploade sit materiale.

Min vurdering: WordPress er et godt sted at starte, men du kommer ikke udenom at betale, hvis du vil have frihed til at justere og optimere, så den passer præcis til dine behov, eller hvis du vil af med .wordpress.com i URL’en. Hvis du kan lidt HTML er Wordpress meget fleksibelt, men der er også masser af muligheder uden.

Black-Horizontal-Logo-with-character

Wix: En platform med meget mere fleksibilitet end de fleste. Du vælger blandt mange standardtemaer, som du efterfølgende kan redigere i, lige så tosset du vil uden brug af en eneste kode. Wix understøtter video og billeder, så de æstetiske dimensioner for hvad du kan designe er godt dækket ind.

Min vurdering: Ligesom WordPress kan du starte med en gratis side, men Wix tilbyder derudover let gennemskuelige abonnementer, alt efter hvilke behov du har. Desværre kan siden til tider være langsom og Wix’s SEO er ikke det bedste i forhold til at kunne giv din hjemmeside en optimal placering i Google.

 

Weebly: Denne platform minder meget om Wix og er måske endda endnu nemmere at bruge. Ligesom Wix tilbyder Weebly forskellige abonnementer og betalingsmuligheder, der gøre den tilgængelig for alle. Desuden er den SEO-venlig. Dog har den færre standardtemaer at vælge mellem end Wix.

Du kan finde en detaljeret sammenligning af Wix, WordPress og Weebly HER, hvis du vil vide mere om mulighederne.

Hvis du ikke har lavet en hjemmeside før, vil jeg anbefale dig at eksperimentere med Wix og Weebly for at finde ud af hvilken platform, der passer bedst til det, du har brug for. Du kan også kaste dig ud i WordPress, men være opmærksom på, at hvis du vil lave mere komplicerede ting, kræver WordPress mere teknisk know-how.

Held og lykke med at bygge din egen hjemmeside.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s