Derfor er det tid til en karrierecoach

Original article written for Talentguiden, available here

Karriere Coach? Ja Tak!

En gang i mellem har vi alle sammen brug for at snakke med en, der kan guide os i den rigtig retning. Det er ikke en hemmelighed, at folk der opnår succes tit og ofte gør det i samarbejde med et par dygtige rådgivere og mentorer. Om det så er andre kollegaer, venner eller familie er det rart at få rådgivning og drøfte vores ideer.

Selv var jeg skeptisk omkring ideen om en karrierecoach, indtil jeg ved et tilfælde mødte én, der ville give mig råd til et oplæg, jeg holdt i forbindelse med TED talks.

Min karrierecoach, David, gjorde det gratis, da han syntes godt om det velgørenhedsprojekt, som jeg havde gang i. Det betød, at jeg fik ekspertrådgivning i forbindelse med mit oplæg, men også med hensyn til min karriere. Godt nok er det ikke alle, der vil arbejde gratis på den måde, men i en verden hvor freelancing er så populær en arbejdsform, som det er lige nu, er der flere end du tror.

Hvad kan du bruge en karrierecoach til?

Du kan bruge en coach til stor set alt. Start småt med at rydde op i dit CV og ansøgninger, så de står skarpt og er retorisk korrekte. Lav derefter en plan sammen med din coach, hvor du udfolder en strategi for hvordan du opnår dine mål. Det er en god idé at være specifik. Lav den deltaljeret og find konkrete ting I kan måle på, så I nemt kan se fremgangen.

Personligt var jeg meget glad for, at min karrierecoach kom med både modspil og konstruktiv kritik til mine planer. Ligesom en god fodboldtræner kan en god karrierecoach få dig til at rykke dine grænser og blive mere flittig. Han kan skærpe dig og vise dig dine “blind spots”, og hjælpe dig til at se, hvordan du kommer videre.

Hvordan finder du en karrierecoach til en rimelig pris?

Viden er magt. En karrierecoach kan være en dyr fornøjelse, da den viden og rådgivning de har kan være med til at skabe successhistorier. Men du behøver ikke nødvendigvis punge ud og hyre den bedste karrierecoach på markedet. Hvis du engagerer dig i forskellige projekter, f.eks. gennem frivilligt arbejde, kan det sagtens være, at du støder ind i nogen, der har lyst til at dele deres viden med dig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s